510 بازدید - منتشر شده در تاریخ: ۹۷/۱۲/۲۲ در ۴:۰۵ بعد از ظهر , آخرین بروزرسانی: ۹۹/۰۸/۱۰ در ۱۲:۰۸ بعد از ظهر
شما خواهید آموخت :
گرفتن ویزای کاری در اروپا چگونه است؟ شرایط اخذ اقامت از طریق کار در اروپا چیست؟ راههای اخذ اقامت از طریق کار در اروپا چیست؟ آیا به دنبال اخذ اقامت از طریق کار در اروپا هستید؟ آیا مهاجرت به اروپا و اقامت از طریق کار در اروپا امکانپذیر میباشد؟
آیا میدانید شرایط موردنیاز برای اقامت از طریق کار در اروپا و مهاجرت به اروپا از طریق ویزای کار چیست؟ آیا بردن همراه در اقامت از طریق کار در اروپا و مهاجرت به اروپا از طریق ویزای کار ممکنمیباشد؟ چه کشورهایی قوانین اقامت از طریق کار در اروپا و مهاجرت به اروپا از طریق ویزای کار راحتتری دارند؟
مهاجرت و اقامت در اروپا
اقامت غیر دائم
این نوع اقامت بهمنظور انجام کارهای تحقیقاتی، تحصیل، آموزش زبان یا دورههای خاص میباشد.
اقامت دائم
این اقامت مخصوص افرادی است که تقریباً ۵ سال تمام دریکی از کشورهای اتحادیه اروپا اقامت غیر دائم دارند و هزینهی زندگی خود را از راهکار در آن کشور به دست میآورند.
در سالهای اخیر، تعداد متقاضیان در باب مهاجرت به کشورهای اروپایی افزایش چشمگیری داشته است. تقریباًهمهی افرادی که اقدام به مهاجرت مینمایند به دنبال رسیدن به موقعیتهای شغلی بهتر، درآمد بالاتر و یا رفاه اجتماعی میباشند.
نکتهای که در باب مهاجرت از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، اخذ اقامت دائم و به دنبال آن گرفتن تابعیت کشور موردنظر میباشد. فرد مهاجر باید گزینهای را برای مهاجرت انتخاب نماید که بتواند بهآسانی اقامت و درنتیجه تابعیت کشور مقصد را کسب نماید.
بنابراین چنانچه فردی در هنگام ورود به کشور مقصد دارای مجوز کار باشد، میتواند راحتتر به هدف خود برسد. پس میتوان نتیجه گرفت مهاجرت کاری از بهترین و آسانترین روشهای مهاجرت میباشد.
در ابتدای امر، فرد مهاجر باید کشوری را برای مهاجرت برگزیند که بازار کار مناسبتری با رشته تحصیلاتش داشته باشد.
نحوه گرفتن اقامت کاری در اروپا
جهت اقامت از طریق کار در اروپا و مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق کار، کلیه کشورهای اتحادیهی اروپا قوانین مشترکی دارند و آن این است که شخص متقاضی برای کار در کشورهای اتحادیهی اروپا باید یک پیشنهاد شغلی از فردی در کشور موردتقاضا داشته باشد.
با توجه به اینکه جذب نیروی کار برای موقعیت کاری موجود در هر کشور اتحادیه اروپا، ابتدا باید سه ماه در خود کشور آگهی شود و چنانچه شخص متقاضی شغل آگهی شده، یافت نگردید، مجدداً جذب نیرو به مدت سه ماه در کل اتحادیهی اروپا آگهی خواهد شد.
درنهایت چنانچه کسی در اتحادیه اروپا نیز خواهان شغل آگهی شده نشد، نوبت به افراد خارجی میرسد که احتمال این فرایند بسیار پایین است. افراد اتحادیه اروپا که بر افراد خارجی اولویتدارند عبارتاند از: پناهندگان دارای مجوز کار، افراد تبعه کشورهای اروپایی و فارغالتحصیلان اتحادیه اروپا که مجوز کاردارند. قابلذکر است که در این کشورهای اروپایی همراه کسی که مجوز کارد دارد، نیز میتواند اجازه کار داشته باشد.
اینطور که از نوشته بالابر میاید، در اکثر کشورهای اروپایی (بهجز آلمان، اتریش، آفریقای جنوبی و بلژیک) تنها راه ورود به کشور از طریق ویزای کار، داشتن پیشنهاد شغلی است.
بنابراین با توجه به اینکه دست یافتن به چنین حالتی عمدتاً بسیار مشکل میباشد، پیشنهاد میشود که متقاضی از طریق ادامه تحصیل یا شرکت در دورههای زبان به کشور اروپایی وارد گردد و پسازآن برای ورود به بازار کار کشور مذکور تلاش نماید.
زیرا در اکثر کشورهای اروپایی چنانچه مدرک تحصیلی را در همان کشور اخذ کرده باشید، به مدت یک سال اجازه اقامت موقت برای درخواست کاردارید. قابلذکر است در صورت یافتن شغل و پرداخت مالیات به مدت ۴ تا ۵ سال، میتواند اجازه اقامت دائم کشور مذکور را دریافت نماید.
شخص مهاجر به اروپا از طریق ویزای کار، باید در هفته اول ورود به کشور مقصد، خودش را به اداره پلیس محلی معرفی کند. سپس نسبت به بازنمودن حساب بانکی اقدام نماید. مرحله بعد تهیهی بیمهنامه است (گاهی کشورها از بیمهنامه خاصی استفاده مینمایند). پس از اتمام این مراحل شخص متقاضی باید به همراه مدارک گذرنامه، سوابق کار، مدارک تحصیلی به اداره کار برود و پرونده خود را به جریان اندازد.همانطور که پیشازاین ذکر شد، کشورهای آلمان، اتریش، آفریقای جنوبی و بلژیک راه دیگری را برای ورود متقاضیان کار به کشورشان ارائه میدهند.
نام کشورهای اروپایی که ویزای کار میدهند
بلژیک
ازجمله کشورهای عضو اتحادیهی اروپا است که یک ویزای موقت ششماهه برای فرد متقاضی کار در بلژیک صادر مینماید که بهواسطه آن، فرد فرصت خواهد داشت کاری متناسب با رشته تحصیلی خود بیابد. با توجه به اینکه فرایند اخذ ویزای کار بلژیک طولانی میباشد،
افرادی که مایل به کار کردن در بلژیک هستند میتوانند با ویزای دیگر و یا از طریق دیگر کشورهای عضو شینگن وارد آن کشور شوند و جهت دریافت ویزای کار بلژیک اقدام نمایند. قابلذکر است بلژیک در مدتزمان کوتاهتری نسبت به سایر کشورهای اتحادیه اروپا، به افراد متقاضی اقامت دائم ارائه میدهد.
اتریش
کشوری است که بر اساس ارزیابی مبتنی بر سیستم امتیازبندی به متقاضیان واجد شرایط ویزای جستجوی کار ۶ ماهه ارائه میدهد. افرادی که موفق به دریافت ویزای کار اتریش میگردند، پس از حدود ۴ سال کار در اتریش و پرداخت مالیات امکان اخذ اقامت دائم اتریش را خواهند داشت.
نروژ
از رتبهی نخست در راهاندازی و ادارهی کسبوکار که بگذریم، صنایع قدرتمند و روبه رشد نروژ ازجمله معدنکاری، نساجی، صنایع غذایی و تولید چوب و کاغذ فرصتهای شغلی بسیاری را برای طیف گستردهای از مهاجران با مهارتها، قابلیتها و تخصصهای مختلف فراهم میکند. در مقابل، رقابت در حوزههای کاری مشابه بالاست. متوسط نرخ بیکاری در ۱۰ سال گذشته ۳.۶۶ درصد بوده است.
نروژ ازنظر امنیت شغلی، توازن کار و زندگی، پیشرفت حرفهای و میزان افزایش دستمزد به ترتیب رتبههای ۱، ۱، ۲۳ و ۸ را دارد. نکتهای که نباید فراموش کنید این است که برای اخذ ویزای کار نروژ حتماً باید پیشنهاد شغلی داشته باشید، به عبارتی باید از پیش شغلی پیداکرده باشید. بااینکه نروژ یک گزینه بالقوه بهعنوان بهترین کشور برای مهاجرت کاری است، اما ایرانیان باید شرایط خاص آبوهوایی نروژ را هم در نظر بگیرند، چراکه زندگی در این اقلیم سرد برای بسیاری از مهاجران راحت نیست.
آلمان
بازار کار آلمان تخصصی است و با سرعت زیادی در جریان است؛ بنابراین فرصتهای شغلی بسیاری برای کارشناسان و متخصصان در این اقتصاد بزرگ وجود دارد. شناخت قواعد و اصول کاری در این کشور نقش مهمی در موفقیت شغلی شما دارد. آلمان ازنظر امنیت شغلی، توازن کار و زندگی، پیشرفت حرفهای و میزان افزایش دستمزد به ترتیب رتبهی ۳، ۸، ۸ و ۱۵ را دارد. نکته قابلتوجه اینکه امکان کار در آلمان در پوشش اجازهی اقامت برای شما فراهم میشود و ویزای کار جداگانه ارائه نمیشود. اجازهی کار در سهطبقه اشتغال عمومی، نیروی متخصص و خوداشتغالی ارائه میشود.
دریافت اجازهی کار در طبقه اشتغال عمومی بستگی به نیازهای اقتصادی آلمان دارد و نیازمند مهارت فنی و پیشنهاد شغلی است. برای کسب اجازهی کار در دستهی نیروی متخصص باید مدرک دانشگاهی معتبر، مهارت و تخصص در رشتهی موردنیاز و پیشنهاد شغلی داشته باشید. همچنین دریافت اجازهی کار با خوداشتغالی از طریق راهاندازی کسبوکاری که برای آلمان منافع اقتصادی داشته باشد، ممکن میشود.
سوئیس
سوئیس در سه شاخص جداگانهی گلسدور در میان سه کشور برتر قرار میگیرد اما هنوز نمیتواند به ۵ رتبهی اول این فهرست برسد. این کشور واقع در منطقهی آلپ بالاترین امتیاز را هم برای نرخ عدم اشتغال هماهنگ و هم برای نرخ عدم اشتغال جوانان کسب کرد. همچنین امتیاز ۰.۸ را برای تغییر در نرخ اشتغالش از سال ۲۰۰۷ به دست آورد.
سوئد
سوئد از جمله کشورهای ایدئال برای مهاجرت کاری محسوب میشود. این کشور هرساله با تبیین برنامه مهاجرت از طریق جاب آفر این مجوز را به کارفرمایان ارائه میکند تا نیروی کار خارجی واجد مجرب و توانا استخدام میکنند.